onsdag 16 januari 2013

Bastusnack

Bastun på onsdagarna efter spinningen hör till en hörnsten i veckans aktiviteter. Spinningen är mer en uppvärmning inför bastun som är höjdpunkten. Fastän vi numera får husera i den lilla bastun som nästan inte har sittplats för alla.

I den lilla bastun blir ljudnivån så hög att det där med bastusnack är lite problematiskt för mig så jag brukar börja med att sätta mig i ett hörn och blunda med öronen så gott det går så får den första delen av dagens bastusnack passera i ett sammelsurium av röster. Jag hör nästan ingenting av vad som avhandlas.

Säkra pengar?
Men allteftersom veklingarna raglar ut ur bastun blir ljudnivån mer normal. Då hörde jag idag några intressanta idéer hur man kan satsa pengar på vadslagning och mer eller mindre vara garanterad vinst, men det är nog inget jag ger mig in på. Fan tro't. Så blev det snack om fotboll, ja det är det ju alltid, och det är ju alltid intressant. Real Madrid - Valencia var det nån som sett. Vår gamle vän Svennis kommer vi ofta in på, nu har han en ny klubb på gång, i Tyskland den här gången. Lisa Nordén och Triathlon var ett självklart ämne idag.

Då var inte steget långt till  marathon och annan motion. Det blev cykel och Vätternrundan den här gången. Det är kul att ha sprungit en massa maror, simmat i Vansbro, åkt Vasaloppet och Vätternrundan mm. Fastän vi sitter och spinner är det ingen i gruppen som har någon erfarenhet av cykel, så det loppet är alltid kul att berätta om. Över tio år sen nu men historierna blir bara bättre med åren. Vätternrundan hade väl sin tjusning, men det blev bara ett varv för mig.

Så avslutade vi dagen med den gamla godingen som berättats en massa gånger redan, en favorit i repris. Poängen i historien var fotvårdarens fråga till Stig: Ska jag hjälpa farbror på med strumporna? Den skrattar vi alltid så gott åt. För är det något vi inte känner oss som så är det en gammal farbror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar