måndag 14 januari 2013

På rekognoseringstur

Det blir säkert inte bättre för att man går och funderar när man ska köpa nåt, det brukar bli bra med första bästa.
Ev. alternativ 1?

Mitt mobilavtal går ut om drygt två månader så nu har jag tid att fundera en tid och jag tog en tur idag och pratade med några försäljare. Jag blev inte så mycket klokare så jag får gå en tur till.

Min favorit, Nexus 4, släpptes i handeln just idag men fanns inte i butiken ännu, och säljaren tyckte inte det var något speciellt med den. Det berodde nog mest på att han inte var påläst för den blev "bäst i test" för en tid sen, det var så jag fick ögonen på den. Säljaren hade väl inte läst det testet.

En butik kommer inte att sälja Nexus 4 men framhöll en vattensäker Sony Xperia V i stället. Vattensäker kan vara bra, den jag nu har låg på botten av ån en gång. Sony-mobilen föreslog dom på flera ställen och den låg bra i handen. Så är ju Samsung III fin också. Det är väl den mest populära.

Kanske alternativ 2
Vad är viktigast? 3G eller 4G? Bästa kameran? Android 4.0, 4.1, 4.2? Skärmstorleken? Vikten?

Vilket avtal ska man ta då? Telias Flex Liten, Telenors Pott med surf, eller Tele2s Snackis eller Volym Liten. Eller nåt annat. Det är lite fåniga namn och det är svårt att jämföra och man kan ju aldrig välja det optimala. Men Tele2 har rätt bra priser ser jag men vilken operatör är bäst i Sala?

Alla säljarna var trevliga och inte pushiga, men säljaren hos Telia var nog trevligast, blir väl kanske kvar hos dom då. Men så går ju det jag betalar där till mutor, det kanske tvärtom är dags att lämna Telia...

Men det var tur att jag inte förnyade avtalet med telesäljaren som ringde och gav mig ett kanonerbjudande härom veckan. Det skulle blivit en tia dyrare per månad än Telias pris med Sony-mobilen och vad jag förstår hade jag då fått en mycket enklare mobil än den jag såg i affären. Fast det lät så bra när den säljarn ringde.

Lite löjligt att lägga ner en massa tid men kul också. Jag ligger lågt ett tag för efter mellandagsreorna är det väl dags för januarirean. Det är roligast att gå och spåna en tid. Det kanske kommer nåt nytt endera dan så dom som nu finns blir omoderna.

4 kommentarer:

 1. Telenor har ju väldigt bra täckning i Stentorpet....

  SvaraRadera
 2. Täckning där du bor, reser och så är viktigt. Stora fördelen med Nexus är ju att det är standard Android, inga av de tillägg ovanpå som Samsung och Android lägger till. Det är något jag skulle uppskatta. Det borde också betyda det är lättare och snabbare och uppdatera Android i framtiden. 4G är inte så viktigt om du inte kör mycket och tung data, som ladda upp och ner video, foton, mm. Samsung gör bra telefoner och S3 är otroligt popular. Du nämnde inte iPhone eller en Windows Phone.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipsen - Windows kanske man skulle prova

  SvaraRadera
 4. Inga stora frågor, men nu har jag bestämt mig. Jag behövde lite nya impulser.

  SvaraRadera