torsdag 31 januari 2013

Ingen tur nu heller men det blir FestiJazz ändå

"Ella Fitzgerald tog över en jazzorkester 1939 där hon blev en ung orkesterledare, vem ersatte hon?"

Det var frågan i Västerås Tidning härom veckan och 20 vinster lottades ut, inträdesbiljetter till helgens FestiJazz hos Jazzens Vänner i Västerås.

Lätt som en plätt, det är klart det var Chick Webb. Folk tror nog det var Count Basie tänkte jag så både Margareta och jag skickade in rätt svar och efter en säker vinst skulle biljetterna ligga i brevlådan igår räknade vi med. Men otroligt nog var det tomt! Det kan jag inte förstå. Varför vinner aldrig vi? Vi köper nån lott ibland, skickar in rätt svar på en fråga och har några gånger bidragit med fyndiga slogans, men ta mej sjutton, nån vinst blir det aldrig!

Min kompis Stig vann två hockeybiljetter till kvällens match mellan Vik och Södertälje, men som Vik spelat senaste tiden blir det nog bara ett långt lidande, där var det nog tur att vi inte vann några biljetter.

Och FestiJazz-biljetter finns i parti och minut att köpa i luckan, så vi blir inte utan biljetter. Världsartister blandat med de bästa Sverige har att bjuda på, och höjdare för oss blir allt Carling Big Band, deras program är så suveränt att när man lyssnar på dom så känns det som högsta vinsten fast vi betalt biljetterna själva.

Take it, Gunhild Carling!

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa om Jazz. Lyssnade nog en del som ung men inte kommer jag ihåg vilka de var! Men denna fantastiska människa kan jag inte glömma. Skulle väldigt gärna se och höra henne live någon gång! Gunhild Carling... nästa gång hon gästar Skåne ska jag vara där!

    SvaraRadera
  2. Ramona: Gunhild är ju skåning, bor i Stockamöllan, så det är nog lätt att få höra henne spela, Stockamöllan Jazz Festival t.ex.

    SvaraRadera