lördag 12 januari 2013

Nattliga bestyr

Kl 3.11 kom morgontidningen i brevlådan. Fyra timmar tidigare än normalt en lördagsmorgon. Det var ju fint.

Jag hade legat och vridit mig flera timmar i sängen och stört nattsömnen för Margareta och nu låg jag och vred mig på soffan istället med en trave pappersnäsdukar för min täppta näsa. Jag hade frivilligt lämnat min vanliga sängplats för att få hosta och väsnas för mig själv och kanske ha lättare att somna om, men det gick inge' vidare. Men nu kom i alla fall tidningen.

Specialist på nattliga
ommöbleringar
Det är nog inte bara den här envisa förkylningen, det är nog också så att alla vi äldre över huvud taget sover lite sämre än yngre. När mamma Karin var i min ålder var hon uppe några timmar varje natt och roade sig ofta med att möblera om! Det vore bättre om man man sov till fem tex, då kunde man ju studsa upp och börja dagen, men kl tre känns lite väl tidigt.

Nu läste jag tidningen, kollade en stund på datorn, åt ett par nattmackor och drack ett par rejäla glas med avslagen julmust, hur mysigt som helst.

Men jag möblerade inte om och efter några timmar gick det riktigt bra att somna bara det att sen är man ju närmast medvetslös när det väl är dags att kliva upp. Nej, nu ska jag inte med ett ord mer beröra min snuva innan den är Putz Weg, det är den inte värd.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar