torsdag 24 januari 2013

Ingen vintermänniska

Det är lite för kallt ute nu. Men ändå inte så märkvärdigt, man börjar väl bli kinkig.
Just idag för ett år sen

Minus 15 på natten och 8-10 på dan borde man ju vara nöjd med, skidåkning och promenader i solen, men jag går bara inne och kollar termometern. En kort promenad idag och ett par turer till stan igår var inget att skryta över, vi borde kunnat ha tagit en långpromenad eller kanske tom en joggingrunda. 

Bilen är inte heller någon vinterbil. Inte så att den hostar och hackar i kylan eller att inte värmen räcker till. Nej det är datorn i bilen som av och till signalerar fel på katalysatorn eller luftreningen när den får stå ute några nätter, men då får den stå i varmgaraget ett par dar, det gillar den. Eller "hon" som vi brukar säga om vår fransyska.

Förbrukningsstaplarna från Sala-Heby Energi över elåtgången i Stentorpet är inte heller så rolig läsning. För några år sen nöjde vi oss med 8 grader inne när vi är borta därifrån, men vi har höjt det till 10-12 så när nätterna är nedåt 20 eller under så bli staplarna både höga och röda. Men vintern 2009-10 var det värre, då blev inte staplarna normala förrän i början av april. Brrr.

Till helgen blir det mildare, då hoppas jag det värsta är över. Men det är väl inte att undra på att vi spinner planer.                   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar