fredag 21 augusti 2009

Datamogna pensionärer


Sveriges pensionärer är Europas duktigaste äldre dataanvändare sa 'rom på TV idag.

Intressant. Rusning till datakurser bland äldre, och min nybörjarkurs hos Aktiva Seniorer är visst fulltecknad. Visst finns det surmular som vägrar att lära sig att jonglera med musen, men att ändå så många törs är bra. Läser webbtidningar, handlar och bokar resor, betalar räkningar, surfar runt som alla andra.

Men fortfarande tycker jag att mycket är för svårt för nybörjare och det är ofta för mycket information på webbsidorna. Alla webbsidor borde vara dynamiska och, automatiskt eller på begäran, skala bort allt lull-lull för nybörjare. Vi vana användare hittar lätt var på bilden vi ska titta, men det kan vara jättesvårt för nya användare, dom blir lätt lite förvirrade. Att webbdesigners oftast är ungt folk i farten kan man lätt se, men dom borde lite mera anpassa sidorna även för ovana för att göra webben enklare.

Och även datorn borde göras enklare för 'vanligt folk'. Det skulle finnas en bra, enkel folkdator utan en massa val och där allt underhåll är helt automatiskt. Det tror jag 'mina' nybörjare skulle uppskatta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar