måndag 31 augusti 2009

Doktor LCHF

Annika Dahlqvist, LCHF-doktorn, har jag alltid varit skeptisk mot.

Visst kan hon ha en poäng i sina teorier, kanske tom rätt, men när hon är så kompromisslöst tvärsäker på att hon har svaret på allt, då blir det bara för mycket. Jag har hört henne så ofta på TV så jag vet hur hon brukar uttala sig, dom som inte tycker som hon hör till Etablissemanget och är lite mindre vetande.

Men nu har hon visst trampat i klaveret, hon slingrar sig på sin blogg. "Jag minns inte att jag uttryckte mig riktigt så drastiskt" skriver hon. Det verkar inte vara en så övertygande reträtt.

"LCHF:are behöver inte vaccinera sig mot svininfluensan, inte heller har dom så stor risk att få cancer", det är annars kontentan av vad det hela handlar om. Det är ju sånt man kan höra från Jehovas Vittnen och diverse religiösa sekter - Bara tro så blir du inte sjuk.

Men hon får ju ett himla intresse för sin business nu, det kanske räcker för henne? Hon kommer i all fall att få mycket tid i TV-sofforna ett tag nu.

2 kommentarer:

 1. Hej Örjan!
  Kan inte låta bli att kommentera din inlägg om svininfluensan, och så nämner du bl.a. Jehovas vittnen i sammanhanget. Uppdatera dig gärna på den punkten. De tror inte på helbrägdagörelse, som vissa andra samfund sysslar med:
  http://www.watchtower.org/z/20081201a/article_01.htm
  De blir sjuka oavsett hur stor tro de har. De söker sjukvård och läkare för alla slag av krämpor.

  SvaraRadera
 2. Sorry - rätt ska vara rätt och det här inte var nog inte första gången jag hade fel. Man lär sig.

  SvaraRadera