lördag 12 juni 2010

Vem älskar vuvuzelan?

Nog fick man en chock första matchen när man såg dom där plasttutorna, och vad skulle man tycka - bu eller bä? Fotbolls-VM är rätt ljudligt.

Sydafrikansk specialitet men 127 decibel är ju lite mycket, och att det kan ge hörselskador är självklart. Första matchen blev jag väldigt irriterad och tyckte nog att det var konstigt att dom fick ha såna här tutor, man hör ju knappt vad kommentatorena säger.

Men så nu efter att sett 3-4 matcher så tycker jag nog mest dom är roliga. Att folk får hörselskador är ju inte roligt, men när dom nu finns och är populära där i Sydafrika så får man väl erkänna att det blir ett himla tryck på matchen. Så tuta på!

Men det skulle nog vara bättre om dom tutade lite mindre ibland och sen drog på lite mer när det blir nåt spännande. Att tuta på för fullt lika mycket från första till sista sekund kan väl vara lite jobbigt, men jag tycker nog mest det var kul med det här tutandet. Inte en död stund under det här VM-et.

Men det är nog tveksamt om dom blir tillåtna här i Sverige, men blir dom det så köper jag nog ett par stycken och tutar igång mitt favoritlag, Västerås SK. Dom behöver rätt mycket extra energi om dom ska bli nåt.                    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar