söndag 29 december 2013

5:2 under julen 2013

"2-dag" dagen innan Julafton var rätt bra uppladdning, men det blev inget frosseri under julhelgen ändå, vi åt rätt förståndigt. Men visst blir det lite småätande mest hela tiden, en chokladbit, en karamell, en frukt till etc. Lite konstigt att på "två-dagarna" tittar jag inte åt kylskåpet eller fruktfatet men på¨"ätdagarna" går det inte att låta bli, då är jag hungrig jämt.

Så blev det Annandag Jul, torsdag = halvfastedag. Och vi skulle ha barn och barnbarn på mat. Klart att vi fick hoppa över 2-dagen då för att i stället äta som vanligt så det blev bara en enda halvfastedag den här veckan. Enklast så, men vad händer? Mitt BMI är direkt tillbaka till 1:a september! 4 månader bakåt på en enda julhelg!

Otroligt, det får jag inte in i mitt lilla huvud! Vikten kryper så sakta, så sakta neråt med mindre än tiondelar per vecka och tar direkt jätteskutt uppåt när man syndar alltså. Ingen träning har det heller blivit under julen, det gör förstås också sitt till.

Så nu ser vi fram mot måndagens 2-dag, halvfastedag igen. Sex
månader av en ny livsstil har gått över förväntan så vi fortsätter förstås att plocka tiondelar på BMI:et. Nu sätter jag upp mitt 2014-mål: Mitt BMI ska ner under 24! Jag kommer inte att tjata ett dugg om 5:2 innan dess.

Så har jag precis skrivit ovanstående, men innan jag tryckte på ENTER kollade jag i en BMI-app och blev lite nedstämd. Man räknar visst övervikt annorlunda för oss som är äldre än de yngre, räknar väl kanske inte med att vi har några muskler alls, att våra kilon bara är fett. För att min fettprocent ska anses OK  borde jag minska min vikt med nästan 13 kilo står det! Dra mig baklänges... Det kommer aldrig att hända så jag räknar som jag gjort tidigare, ett BMI på 24 får bli mitt mål.

NU blir det inget mer tjafs om 5:2 här på Utsiktsbloggen, promise. Det tar jag en chokladbit på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar