fredag 20 december 2013

Fredagslunch

Restaurang Säsong
Så tog vi en lunchtest igen. På nya Saluhallen Slakteriet där restaurangen heter Säsong.

Dom har bara en "Dagens" och idag var det "Renskav med potatismos". Lite dyrt kan tyckas, 130 kronor, men vi var hungriga och skulle ju testa. Om det fanns något annat på menyn tänkte jag inte på, vi tog helt enkelt två Dagens med vatten och sallad till maten och kaffe och pepparkaka efteråt. I gamla slakterilokalerna med kakel både på väggar och golv så blir det lite väl stimmigt för min tinnitus, men det är rätt OK ändå. Det blir ju en viss charm i såna lokaler, det ska vara lite bullrigt och rörigt i saluhallsmiljöer.

Renskav med lingon och potatismos 130 kr.
Mycket folk som handlade i butikerna och rätt fullt i restaurangen också. Dagens var renskav med lingon och potatismos, en skål med grönsaker, vatten och kaffe. Smakade bra men det var inget för en lastbilschaufför om man så säger. Det var alltså lite små portioner som kanske syns på bilden. OK med renskav och lingon, men sparsamt med potatismoset, det var väl lite konstigt. Råkade möta en fd granne som hade samma erfarenhet när han åt lunch för någon dag sen, så om det är deras grej att vara snåla på potatisen så blir det inte så många lunchgäster framöver. Smakade bra men lite väl lite på stora tallrikar.

Friskt och fräscht
Och dyrt blev det, vi passade förstås på att handla en del där i butikerna. Korv och bröd bl.a. Och  lite annat gott också, vi tar nog en tur ut dit ibland i fortsättningen också.

Så köpte vi hem mat till kvällen också i butiken med det lockande namnet Arabian Nights. En trevlig kille lät oss provsmaka en jättegod Taboule, persiljesallad från Libanon står det på Wikipedia - så mycket gott det kommer från arabländerna! Det köpte vi med oss hem tillsammans med dolmar, nåt friterat och nån slags gratin, riktigt vad det är vet jag inte än, det kommer i en kommentar senare i kväll när vi ätit det. 79 kronor per person kändes rätt billigt för kvällsmaten.

Dagens lunchkoll blev också en middagskoll. 2*130 för lunchen, 2*79 för kvällsmaten och en hel del för korv, bröd, senap och annat också.

Nu har vi bidragit en del för att ny saluhallen i Västerås ska gå bra.
 


1 kommentar:

  1. Den vegetariska kvällsmaten från Arabian Nights var verkligen prisvärd. Den ska jag köpa fler gånger. Vi blev mättare av den än lunchen.

    SvaraRadera