lördag 28 december 2013

Julvädret 2013

Efter några dagars bloggfritt tar jag en mjukstart med en fundering om årets julväder.

Natan o Nelly är inte överkörda.
Ligger bara och fångar snöflingor i munnen. 
Optimala julvädret är väl lite lagom med snö, 3-5 grader kallt och gärna sol på dagen. Det händer säkert någon gång, men inte i år, det har varit 5-7 grader varmt och en del regn. Det enda positiva med sånt väder är att jag slipper skotta vägen ner till stugan och så går det åt lite mindre el och ved att hålla varmt i stugorna. Men jag tar nog hellre snö och sol. Men en dag kom det nån centimeter blötsnö så att vi kunde kasta snöbollar och göra änglar i alla fall, var det all snö den här vintern? Och den försvann över natten, låg bra kvar en halv dag. 

Så det har i stället varit mycket innesittande med kö till datorn för att få spela lite dataspel. Tur att det finns spel på mobilerna o surfplattan också. Så har vi spelat "vanliga" spel också och lekt lite inne. Fåglarna har fått sitt och är matfriska fast det är snöfritt så att dom borde hitta mat själva. Den varma vinter gjorde att Steglitsen hälsade på vid fågelbordet! Rätt sällsynt hos oss på vintern, jag har aldrig sett den förut.

Nu är det nog lika varmt resten av året, sen får man väl se. Nog skulle det var fint att ta en tur på skidorna, och än så är det långt till vår, det kommer nog snö så det räcker senare.

Nog om väderfunderingar, det kommer viktigare inlägg framöver så håll ut!

1 kommentar:

  1. Trevligt att " höra " av dej. Vi blir lite smått oroliga när det är " tyst " på bloggen.
    Men vi ser att det lyser på balkongen så vi har koll på er.// Eva

    SvaraRadera