onsdag 18 december 2013

Akut tryckfall

Lyckligt lottad springer jag inte så ofta på vårdcentralen, krämporna kommer när dom kommer och får gärna ta tid på sig. Det är bara den årliga influensasprutan, gratis för pensionärer och det måste man utnyttja, och så håller jag lite koll på blodtrycket.

Idag tog jag så cykeln och trampade uppför Oxbacken till vårdcentralen där. Rätt mycket folk i väntsalen och jag hörde av samtalen att några fått vänta väldigt länge och dom pratade initierat om personalbrist.

Kom lite väl sent dit men jag han precis betala min hundring och ta plats i lilla väntsalen så att trycket skulle få chans att sjunka lite efter spurten på cykel uppför backen, men jag blev inropad direkt, exakt på min tid klockan elva. Nu för tiden får man inte ligga en stund på britsen innan provtagningen utan dom kollar direkt och man ska kolla sittande. Men trots cykelspurten och tidsstressen var trycket hel OK, jag klarar mig utan piller ett tag till.

Men det akuta tryckfallet kom så under cykelturen hemåt. På insändarsidor läser man ibland om det vassa gruset som används för att sanda, det kanske var det som jag råkat ut för. För bakhjulet på min blåa Kronan hade fått syrebrist och slog igenom mot marken. Men det kanske var nån lustigkurre som släppt ut lite luft där utanför vårdcentralen. Nån panschis antagligen.

Men vilken tur! Bara hundra meter till högskolan där kommunen har en cykelpump så jag hoppade förstås av och gick dit och fyllde däcken och cyklade hemåt. Men jag kom bara halvvägs hem, 200 meter, så var det tomt igen. Nu står min blåa Kronan med tomt bakdäck i cykelrummet och väntar på service. Det ska jag fixa asap och nu behövs det nog inte sandas mer den här vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar