onsdag 26 februari 2014

Beroende av Sociala Medier?

Blogg100 logotype
Hur många ställer upp i år?
Nu är det klart, 1:a mars drar #Blogg100 igång igen och jag har anmält mig och min blogg. Beräknad målgång efter att ha bloggat i 100 dagar i sträck blir 7-8 juni så där. Men det passade mig så dåligt så jag har redan börjat och kommer att göra mina 100 dagar i ett eget race med målgång i början av maj och kanske blir jag en dropout i det officiella racet då, jag får se hur motivationen är vid min privata målgång om jag fortsätter till det officiella slutet.

Med så här många blogginlägg är det förstås mest trams, men det här inlägget är lite halvseriöst. Man läser ibland om "beroende" av Sociala Medier. Vi 5-600 bloggare(?) som nu kommer att göra våra dagliga blogginlägg, har vi utvecklat ett beroende? Tycker inte jag, men vi blir väl stressade på kvällskvisten när vi kommer på att vi glömt skriva nåt en dag. Men då tar vi till livlinan fem i tolv med att bara publicera ett Youtube-klipp, det är godkänt som ett Blogg100-inlägg.  Men nej, inget beroende, det kan jag inte tycka.

Några appar på min mobil. Den blå raden körs mest.
Mobilen då? Vi fingrar på den 150 gånger om dan sägs det, och jag ligger nog däromkring jag också. Men då "min lille vän" var på sjukan, dvs då min Nokia 920 var på reparation i flera veckor, saknade jag den visserligen när jag inte kunde hålla mig så uppdaterad, men livet gick vidare ändå. Det är ju så här det är nuförti'n, no big deal. Allt mellan varven kollar jag senaste nytt och betar av mina SM-appar, FB - Instagram i två varianter och Twitter. Ibland också G+. Tar inte många minuter/sekunder att kolla igenom, men beroende? Jag har idag haft en liten konversation med Lasse i Luxemburg, sagt Hej till Åke, frågat Anne en sak och fått några Gilla på mitt sug efter semlor plus lite till. Kul men knappast beroende? Ja, det där med semlor möjligen.

Twitter kör jag minst, men vid TV:n kan det var kul att kommentera programmet man just nu tittar på, och med rätt hashtag hamnar ju min tweet rakt in i programstudion. Inte skulle jag för mitt liv komma på tanken att ringa till studion och säga vad jag tycker, men en tweet slänger jag gärna iväg. Vilka möjligheter! Men beroende? Nix pix!

Det här var en liten statusuppdatering inför fortsättningen av mitt bloggeri vare sig jag bara håller på tills min privata går i mål eller håller ut tills den officiella #blogg100 också gör det. Så får jag säga't själv: Gubben Widmark tar gärna för sig av en del moderna möjligheter, men han behöver nog inte gå på avvänjning som beroende av SM. Tycker han själv i alla fall.

#blogg100 nr 30 - 70 to go

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar