lördag 8 februari 2014

Fredagskänsla

Min gamla arbetsplats
Även vi som  inte längre yrkesarbetar vill väl ha kvar fredagskänslan. Jag tycker det är rätt skönt att som igår eftermiddag att bara traska runt i stan och se om det händer nåt eller om man ser nån bekant.

Chantal's
Det blir ofta samma runda. I Kvarteret Igor satt jag en stund och kollade på folk. Sen måste jag inspektera ombyggnaden av Sigma och nybygget av restaurangen i Stadsparken mm innan jag drog vidare. Igår tog jag tom, lite mot mina principer, en fika på stan, på Chantal's. Dom frestade med semla men det fick räcka med kaffe och kanelbulle 34 kronor. Men ingen bekant såg jag. På Akademibokhandeln bläddrade jag i Medelålders Plus nr 4, den kommer nog på bokrean för nr 5 är också redan  ute. "Han och hon" i dom böckerna är precis i våra åldrar så det är mycket igenkänning.

Och till sist blev det som vanligt på alla mina stadspromenader ett stopp på bibblan för att läsa Sala Allehanda och lite facktidningar. Margareta och jag sammanstrålade där, och där till sist hittade jag en bekant, fru bibliotekarien är gift med en gammal arbetskamrat och vi pratade en stund om den gamla arbetsplatsen i Sigmahuset som låg så strategiskt för att kila upp på när man var på stan med barn t.ex. Och banne mig bland böcker och tidskrifter dök det upp en arbetskamrat från just den tiden, kontoret vid Stora Torget, åttiotalet innan alla kriser och nedskärningar, lite väl mycket jobb bara, man har väl glömt kanske hur jobbigt det var på den tiden?  

"Those were the days my friends, we thougt they'd never end..."

#blogg100 nr 12 - 88 to go 


      


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar