måndag 10 februari 2014

Vi var på bio igår

Bio på söndagarna är rätt fint. Och så lite mat på stan efteråt. Men igår åt vi innan filmen.

Vi får ett ryck ibland både Margareta och jag (mest jag) med ett akut sug efter en McFeast så det blev söndagslunch på Donken i går. Det var bra många månader sen sist så vi har inte det minsta dåliga samvete efter en lunch med Coca Cola, Pommes och McFeast och nu dröjer det väl några månader igen. Sen var det alltså söndagsbio, Hundraåringen måste vi ju se.

Bio på stan blir det nog 5-6 gånger om året och mest svenska filmer. Hundraåringen var man ju bara tvungen att se efter att ha läst boken och jag trodde nog den skulle bli lite seg på slutet, boken är ju tjock och filmen är lite längre än filmer brukar vara, men den höll rätt bra ända in i kaklet, klart godkänd och underhållande. Jag sitter sällan och gapflabbar på bio, mer så jag fnissar till lite diskret och jag fnissade rätt ofta i går.

Nästa film?
Monica Z, Mig äger ingen det är dom vi sett på bio under hösten och nästa blir nog Återträffen. Men det är fler svenska filmer på listan: Vi är bäst, Skumtimmen, Hotell, Snabba Cash etc. Ja, Sune på bilsemester kan också vara kul att se, vi har fullt skubb i vår. Så kan man ju kolla film på datorn också eller på Telias digital-TV i stugan, då blir det lite billigare, men visst är det roligare att se film på riktig bio, och man vill ju hänga med och se aktuella filmer.

Det jag saknar nu är filmer i Hitchcock-stil och så musikfilmer som jag är svag för. I Öppet Arkiv såg jag i veckan Spader Madame med den fina musiken av Franz Schubert och som tur är finns där också så många andra revyer av Alfredsson/Danielsson, Glaset i örat, Gula Hund etc. Intelligenta texter och fin musik, men hopplöst gammalmodigt tycker förstås folk nuförtiden. Varje vecka betar jag av nåt  från Öppet Arkiv och så idag kom jag att tänka på Filmarkivet, där jag just såg en film från Västerås 1944. Man behöver aldrig sakna nåt att kolla, men film är allt bäst på bio så vi är nog snart i biosalongen igen.

#blogg nr 14 - 86 to go

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar