onsdag 19 februari 2014

Min bästa tid är nu

Claes Janson:  "Har du kvar din röda cykel..."
Det är mycket som är positivt med att vara pensionär om man struntar i att gräva ner sig om sänkta pensioner, pensionärsskatt, sämre minne och slappare muskler etc. En del saker kan man påverka politiskt, annat är bara att acceptera och vara glad ändå och ta vara på den tid man har.

En positiv sak är definitivt alla aktiviteter på dagtid man kan vara med på. Tex seniorträning, föredrag på bibblan och pensionärsuniversitetet, eftermiddagsbio eller som igår en eftermiddagskonsert på Konserthuset med Jazzens Vänner. I går var Claes Janson där och sjöng med Classic Jazz Band.

Han skrev massor av fin musik
Just det där med jazz på dagtid verkar inte vara så vanligt, Claes Janson hade aldrig varit med om det tidigare sa han. Det är nog hr ordförande i Jazzens Vänner, Claes Tillander, som är lite påhittig. Även om jazzmusiker ofta är rätt unga så är vi som lyssnar ofta lite äldre, så de här tillställningarna som Jazzens Vänner kör med är populära och välbesökta. Mest äldre förstås och med ett program med vår musik var alla jag pratade med nöjda med eftermiddan.

Här körde dom klassisk jazzmusik som lite Dixie, Cole Porter och Nat "King" Cole etc. Och vem kan motstå Charlie Chaplins "Smile".

Och så råkar jag se att Claes Tillander är igång med ett eftermiddagsföredrag om jazzen i Västerås på Pensionärsuniversitetet 31 mars, jag noterar det direkt i min kalender! Och några andra gobitar hade PU också i föreläsningsprogrammet. Klimatet, säkerhetspolitik, satellitnavigering sånt intressant har dom på programmet för våren. Mats Svegfors och Claes Bertil Ytterberg m.fl.

#blogg nr 23 - 77 to go

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar