tisdag 18 februari 2014

Vasaloppsåkarna har det bra förspänt i år

En skidåkare försvinner precis i kurvan
Jag tänkte ta ett par varv i Rocklundaspåret idag, barmark trodde jag. Men spåret var stängt för joggare.

Ideella krafter i IFK Västerås skidsektion (antar jag) har gjort ett kanonjobb med ett riktigt bra skidspår. Fastän det är en sån mild barmarksvinter i år låg det ett riktigt fint skidspår där. Hur långt vet jag inte, kanske bara 1,5 km-rundan, men det här är ju riktigt OK att träna på inför Vasaloppet. Ett sånt skulle jag haft inför min premiär i Vasaloppet för 14 år sen.

För mitt första Vasalopp var också en barmarksvinter. Inget spår alls på Rocklunda, men i Hallstahammar fanns ett spår som närmast var en skridskobana. Där på den isen fick jag ihop ett par träningsmil och så körde jag 20-25 varv ett par gånger på en 1km-bana i Avesta. Det var ju alldeles för lite för att Vasaloppet skulle kännas bekvämt. Årets Vasaloppsåkare har två veckor kvar att träna, det borde vara tjyvtjockt i Rocklundaspåret en sån här fin dag, men dom kanske redan är fulltränade. Kanske IFK har sett till att det varit fina spår hela vintern? 40-50 mil i benen borde man nog ha men jag fick bara ihop 7-8 mil inför premiärvasan.

Barmarkslöpning
Den största föreningen på Vasaloppet är alltid en Göteborgsförening, men dom kan ju inte fått många mil på snö i årets träning,  Dom får nöja sig med jogging och rullskidor om dom nu inte har en lika bra skidsektion som den i IFK Västerås.
       
Jag tog en joggingtur utåt Skultuna i stället idag. Ändlösa raksträckor i stället för Rocklundaskogen.

#blogg nr 22 - 78 to go

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar