fredag 28 februari 2014

Avskaffad kalender återuppstånden

Nu i år, i mitt 70:ende levnadsår, har jag så till sist bestämt mig för att göra det lite lättare för mig, en sak mindre att hålla rätt på.

Hur många gånger har jag inte kollat mina fyra saker jag ska ha med "when I'm leaving the building": Nycklar, mobil och fickkalendern och plånboken. Och så har jag fått springa runt i lägenheten hur länge som helst och leta. Men nu är det enklare, i år köpte jag som ett experiment ingen fickkalender.

Jag har förstås hur länge som helst haft kalender i datorn, gruppkalendrar på jobbet, Time Manager etc, men den där fickkalendern har alltid hängt med. I lådan med smått och gott hemma i garderoben ligger en bunt fickkalendrar från tidernas begynnelse som jag bläddrade i i höstas, och bortsett från nån enstaka grej var det mest trams. Nåt möte med Pelle, en kursdag i Stockholm och sånt. Jag skriver nog inga memoarer och det jag hittade i mina kalendrar var rätt ointressanta saker så i år kör jag bara med kalendern i mobilen. Och så har vi julklappskalendern med Nelly och Selma där Margareta gör sina noteringar, den fungerar som vår gruppkalender.

Behöver man ens nån kalender då som panschis? Jomenvisst! Det är ju ett känt talesätt från alla när man slutar jobba att man inte förstår hur man hade tid att jobba en gång i tiden! Och när jag nu fingrar på mobilen ser jag att den mest populära betalappen för min mobil är en kalender med samma design som den vanliga, enkla fickkalendern. Fint! Jag har gjort rätt! Jag köpte den direkt, 15.90 och räcker till 2016. Så nu är min för år 2014 avskaffade fickkalender återuppstånden med samma utseende men i ny tappning och aldrig mer behöver jag springa och leta efter den! Teknikens under!

#blogg100öw nr 32 - 68 to go

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar