söndag 2 februari 2014

Söndagsbönen blev till en slips!

Brylcreme o slips. Iväg till skolan!
"Mitt dagliga bloggarämne, skänk mig idag, och förlåt mig mina dåliga inlägg liksom jag förlåter dom andra som skriver så mycket bättre än jag..... etc etc". Så bad jag idag och jag känner för ett seriöst ämne idag så jag tar hjälp av högre makter. Det här tipset fick jag nu av min kontakt på andra sidan som viskade i det öra jag hör på:  "Spinn vidare på gårdagens ämne" sa rösten. Så det blir slipsar idag, det var slutklämmen igår!

Jag har egentligen inget emot slips men nu som pensionär har man det knappast till vardags. Det hade jag inte ofta på jobbet heller, men däremot som grabb i skolan på läroverket hade jag det nästan jämt! Märkligt..

Här har jag min förmögenhet
På en kurs jag gick på Pensionärsuniversitetet härom året kom en dag en av gubbarna till kursen i snygga kostymen, vit skjorta och slips. "Jag var så sugen att klä upp mig"  sa han och det kan jag känna också ibland. Man går ju jämt med jeans och T-shirt nu och det är ju bekvämt men ibland tröttnar jag. Inte så att jag skulle vilja sitta i "Gör om mig"-programmet och få en ny stil direkt, nä - men kanske slipsen och kavajen åker på nån gång "just for fun" eller om man ska göra sig lite snyggare för flickorna i stan när vårsolen börjar värma. Som om nån skulle bry sig....

Jag har en himla massa slipsar att välja på i garderoben. En hel kasse med riktigt gamla slipsar och så en galge med dom som är lite bättre - runt trettio stycken räknade jag till, men de flesta av dom ser rätt trista ut. Jag tror inte att jag någonsin har slängt en slips, det kan kan ju undra över varför man inte gör, går och hoppas att dom ska bli moderna igen kanske. I en annons häromdan såg jag att slipsar kostar 6-7-800 kronor! Jag sitter på en liten förmögenhet.

I skolan gick Lennart tom alltid i fluga! Det ser jag att jag hade på konfirmationskortet. Det struntar jag i men seriöst: slipsen åker på endera dan!

#blogg100 nr 6 -- 94 to go.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar