fredag 21 februari 2014

Träning kräver motivation

Nästan alla, tror jag, inser att det är bra att röra på sig. Men många har svårt att motivera sig? Som en spin off efter inlägget igår kom jag att tänka på motivation.

Det viktigaste vare sig man anstränger sig fysiskt eller aktiverar sig på annat sätt är förstås att det ska vara roligt. Jag tror inte jag från allra första början tyckte det var speciellt kul att träna och jag kanske inte hade kommit igång så bra om det inte hade varit så mycket snack om träning på jobbet då för 15-20 år sen. Vi hade en hälsodrive och vi var några stycken som kom igång bra, motiverade varandra och tränade tillsammans. Vi träffades på gymmet och vi sprang tillsammans på lunchen eller efter jobbet, vilken fin sporre! Tack mina gamla arbetskamrater! Jag var nästan 55 och dom andra 20 år yngre. Men nu är jag alltid ensam i joggingspåret, då kan det vara lite tufft för motivationen. Idag hade jag tänkt mig en eftermiddagsrunda, men när jag tittar ut från balkongen sviker motivationen. Jag tar en promenad ner till stan i stället. 

Men jag har redan avverkat ett träningspass idag, cirkelträningen på Actic, enda träningen jag har sällskap, Margareta och jag går tillsammans och sporrar varandra på fredagarna. Men joggingen får jag köra ensam om jag inte kan lura ut Margareta på skogsvägarna i Salaskogen framåt våren. Det går nog.  

#blogg nr 25, extranummer - fortfarande 75 to go   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar