lördag 15 februari 2014

Modet skiftar

Lite väl gul
Det var ju ingen direkt sensationell iakttagelse, men ändå här är ett exempel.

På 70-80- talet var det mycket färg på väggarna, vi hade t.ex. en knallorange väv på väggen i vårt vardagsrum då. Rätt fräckt tyckte jag både då och nu, men senare skulle det vara vitt så vi målade väven vit och sen dess ska det väl  mest vara ljust och vitt på väggarna vad jag förstår.

Så det är klart att Margareta reagerade mot den skarpa gula färgen i hallen där vi nu bor, men den var så nyuppsatt när vi flyttade in så den fick sitta kvar. Tills igår när vi fick hjälp att modernisera väggarna i hallen med en ljus och fin tapet. Det här var första gången vi bytte tapet utan att göra jobbet själva! I villan en gång i tiden bytte vi varje år tapet i något rum, målade och tapetserade halva nätterna, men det var skönt att få hjälp nu. Snabbt gick det av proffsiga yrkesmän.

Men läste jag inte häromdan att färg på väggarna var på väg tillbaka? Att det började bli omodernt med ljusa väggar överallt? Jag kan ha fel, men jag tror det var så. När vi flyttade in där vi nu bor var det färg på taperna i tre rum: gult, orange och blått! Varför satte dom upp såna tapeter i den här lilla lägenheten kan man undra över, men nu är alltså den gula borta och hallen har blivit ljus och fin, men de blåa och orangea tapeterna i sovrummen är kvar men kanske på väg att komma tillbaka som moderna färger om det är sant som jag läst. Margareta vill byta, men är dom moderna nu kanske hon ändrar sig och vill ha dom kvar?

#blogg nr 19 - 81 to go

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar