måndag 12 maj 2014

Biljettförsäljare ett tufft yrke

Det där att sitta i kassa hade varit lite för tufft för mig. Räkna pengar och hålla ordning. Eller blir man van? Tveksamt.

Fem biljetter köpte jag själv,
eller räknade jag fel?? 
Nu har jag haft hand om biljettförsäljningen till körens stora vårshow, och det var tufft nog. Internförsäljning till oss körmedlemmar, men som tur är har jag idag fått lämna ifrån mig biljetterna till en som har som jobb att sälja biljetter. Och dessutom har jag haft hjälp vid kassan och inga svåra uträkningar, 100 kronor per biljett, men ändå gjorde jag en och annan tabbe. Men det redde upp sig, kassan stämde precis och nu har kören fått ett rätt hyfsat startkapital till nya äventyr. Nu hoppas vi på en utsåld salong så att det blir bra tryck på Carlforsska!

Nu åter till det där att sälja biljetter, jag ser att det är väldigt lätt göra fel. Ibland kom två fram samtidigt, nån ville prata och skoja lite, nån ville lägga undan några biljetter och kila iväg och hämta pengar etc etc. Jag fick lägga in lite egna pengar ett tag också när det fattades växel och hela tiden skulle allt noteras så att vi kunde göra en korrekt redovisning efteråt. Ibland brukar vi kunder gnälla på expediter och kassörskor som inte har nån humor och som ser allmänt sura ut när vi kommer med nån putslustighet i kassakön, men dom har min sympati. Sitta i kassan kräver koncentration och är inte så enkelt som man kan tro, och på restaurangen är det väl ännu värre när vi ska betala maten. Allt måste stämma.

Nåt som slår mig också är att hur lätt det skulle vara för fingerfärdiga sedelväxlare att lura mig. Hur är det dom nu gör? Vill växla en femhundring, dribblar och ångrar sig växlar på nåt annat sätt och rätt vad det är går dom därifrån och har lurat till sig en massa pengar. Jag skulle gå på det hur lätt som helst.

Kvinnor sägs ju ha bättre simultankapacitet än män, är det därför man oftast möter kvinnor i kassan. Ja hur som helst är jag glad att inte jag valde det yrket.

Men jag hade tur, kassan stämde idag! Och nu tar jag inte på mig biljettförsäljning på ett bra tag.

Jag blir lite stressad av sånt där
som att sälja biljetter till en rockkonsert
nä, då blir jag hellre jagad av nån
fartfantom  på Stockholm Marathon

#blogg100 nr 72  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar