måndag 5 maj 2014

McDonalds rätt OK som en snabblunch

McFeast med mycket grönsaker
Det borde man väl inte erkänna, men Utsiktsbloggen drar sig inte för att stå för sin åsikt även om andra rynkar på näsan.

Ett par gånger i månaden kan det nog bli en burgare, oftast då på Stenby på väg till Sala, eller som i går i Stäket på väg till Natans 7-årskalas i Solna. Himla praktiskt att slinka in och ta en McFeast som har blivit vår favorit, 515 kalorier men vi har fått för oss att det är den burgare som har mest grönsaker så den blir det oftast. Med pommes och en cola. Kaloribomb men "no big deal" för en 5:2-are! Vi kan kosta på oss ett par såna här i månaden.

Några plus på McDonalds är t.ex. deras oftast välstädade toaletter och förstås just att dom ligger efter vägen så att det går fort och enkelt att få sig en snabblunch och få "lufta på sig". Sen finns det förstås också många minus. Kan t.ex. vara lite slabbigt runt borden, hög ljudnivå när det är mycket folk m.m. och jag vet förstås att det inte är bra att äta sån här mat för ofta och att man snabbt blir hungrig igen mm mm, men I confess! Jag tycker det är gott ibland att ta en burgare.

McDonalds kom till Sverige 1973 och det var lite sensation då. En av de första var den på Vasagatan i Västerås, och jag minns att vi på öppningsdagen köpte varsin Big Mac till mina föräldrar och åkte hem till dom och överraskade med nåt nytt och modernt från Amerika.

Sen kan man undra hur gick det med den där städningsskandalen som Uppdrag Granskning avslöjade på alla hamburgerrestauranger. Är det samma sak fortfarande eller har dom bättrat sig? Dom får kritik ibland för sin personalpolitik etc. Och det finns säkert en massa annat man kan säg om McDonalds, men just den här gången är jag bara rätt positiv till nån enstaka snabblunch.

#blogg100 nr 65    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar