torsdag 15 maj 2014

Jag har röstat i EU-valet

Hur många kommer att rösta i EU-valet. Över 50%? För mig som EU-vän är det självklart att rösta och även som EU-motståndare hade jag säkert röstat. Jag brukar alltid rösta.

Klart man ska rösta
Det sitter väl i ryggmärgen på något sätt, undrar om det inte är vi 40-talister som är mest noga med röstandet. Jag har självklart röstat i varje riksdagsval sen jag fick rösträtt, i varje folkomröstning och tom i nästan varje kyrkoval även om engagemanget där inte är så högt.

Och nästan alltid nu för tiden förtidsröstar vi, så praktiskt. Som i tisdags när Margareta och jag strålade samman utanför biblioteket där vi i vallokalen bildade kö bakom Eja, fru producenten i Rock Everybody, och där som valförrättare satt en kille också ur kören, vi i Rock Everybody finns överallt. Men annars var det ingen rusning till valurnan, men det är ju långt kvar till själva valdagen.

Det är måhända högtidligare att köa till valurnan på själva valdagen, men det är mer praktiskt med förtidsröstning, eller poströstning som många fortfarande säger.

Det var lätt att välja, jag följer mina kandidater på Twitter och håller mig till dom som är trevliga. Åsa som jag gillar och röstat på tidigare kandiderar inte i år, sån tur att det finns andra duktiga unga tjejer att välja på. Jytte kommer att göra bra ifrån sig i Bryssel!

I parlamentet för EU är det bra om det sitter
Nån trevlig person och gärna en tjej
Tusan så praktiskt jag röstar på dej
Som utvecklar tankarna dina på Twitter!

#blogg100 nr 75       25 inlägg kvar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar