fredag 23 maj 2014

Har tysken varit framme?

Att tyskar är galna i älgar och älgskyltar vet ju alla. Eller är det bara fördomar? Nä, det var säkert en tysk.

En älgskyltlös Älgudde

Vi har jobbat hårt och länge för att namnge ett ställe i vår skog, "Älgudden" kallar vi en lite avskild udde ut i myren. Gott om lingon och en fin grillplats och lagom långt dit när man vill jogga en kortvända, bara 3 km dit.

Namnet Älgudden har vi använt flitigt på nätet och i andra sammanhang. Det mest spektakulära var för nån månad sen när Clea och Natan hittade en ballong som tagit sig ända hit från en småskola i England. De engelska barnen hade släppt upp ballonger för att se vem som kom längst, och en hade tagit sig ända till Älgudden i Sala! Gissa om det blev uppståndelse i den engelska skolan och Älgudden kommer dom att prata om länge där och namnet skulle nu kunna bli mer officiellt tänkte vi. Men sen kom tysken!

För på morgonens joggingrunda kom chocken! Skylten är borta! Lite rörande är det att min egenhändigt tillverkade älgskylt nu pryder en vägg i en tysk gillestuga eller sitter som en trofé på något Gasthaus i samma land. Fördomar eller inte, nån annan förklaring kan väl inte finnas.

Nu kommer det här att bli sommarens stora projekt på Stentorpet, att göra en replika av älgskylten. Så ska vi ha en högtidlig återinvigning av skylten med tal och lämplig musik. Funderar också på att sätta upp en webbkamera för att identifiera nästa tysk som stryker därute på Älgudden.

En älgskyltlös donna från Bonn
sa "älgskyltlösbristen är sån
jag behöver min skylt
nu är målet uppfyllt
and your old Älguddsskylt is now gone"

Det var lurigt av den tyska donnan att gå över till engelska där på slutet, men det gick jag inte på!


 #blogg100 nr 83              2 kommentarer:

  1. Man undrar verkligen varför den inte fick vara kvar! Tror mer på sura jägare som är rädda om sina älgar så de kan skjutas i höst. /calle

    SvaraRadera
  2. I så fall en tysk jägare... Men jag ska ha upp en ny skylt! Eller kanske slå mig in på älgskyltsexportmarknaden!

    SvaraRadera