lördag 10 maj 2014

Eurovision Song Contest

Fin syn!
I kväll smäller det! Flaggor ska viftas, det ska hejas och skrikas! En internationell folkfest mitt i oroligheterna i världen och då inte minst i Europa med Ryssland och Ukraina.

Jag tycker att det bästa med ESC är just det internationella och samtidigt det nationella. Vi hejar på Sverige, andra hejar på sina länder men det är inte så himla allvarligt. Som internationalist tycker jag att är ESC ett riktigt riktigt bra arrangemang. Tävling och riktigt på allvar men ändå inte riktigt riktigt på allvar hur nu det går ihop. Jag hoppas att Melodifestivalen och ESC blir kvar länge länge än. Och här tävlar Ukraina och Ryssland i samma tävling.

Med lite humor skojas det om nationella egenheter och diverse fördomar och dom som inte har humor blir sura och tar illa vid sig och det kan dom gott ha. Politik då? Visst, allt är politik även ESC, men riktiga demokratier har råd med självironi. Värre är det med länder med diktaturfasoner som fuskar till sig segrar, dom ska ha smäll på fingrarna och borde få nåt disciplinstraff.

Musikaliskt då? Ja för mig är det sekundärt men så här är det: Sanna Nielsen var min andrahandsfavorit i svenska uttagningen, Busy Doin' Nothin' låg bäst till för mig. Ungdomlig med en fyndig text, flera fyndiga rim och bra och poppig melodi, men Undo  är en stark låt som borde komma högt upp. Österrike, kanon och utmanande! Och Holland t.o.m. lite åt min musiksmak. Jag får tänka lite mer under själva showen vilka låtar som jag tycker bäst om så får jag se om rätt låt vinner. Blir det Österrike - Sverige - Holland är jag nöjd.

När Sanna Nielsens Undo sjungs i schlagerfinalen
Det är då det blir högtryck i ESC-salen
Det skriks och det hejas och viftas med flaggor

Bra show men inget för småsura haggor!

#blogg100 nr 70


 

1 kommentar:

  1. Blygsam till min läggning bär det emot att nämna det, men mina toppfavoriter skötte sig bra alla tre. Grattis Österrike, värdiga vinnare med min musik på andra plats och Sanna gjorde förstås bra ifrån sig! Alla tre mina favoriter på pallen!

    SvaraRadera