söndag 18 maj 2014

Fiskeolycka

Feta maskar i kompostjorden
Nelly och Selma hade knappt kommit ur bilen innan dom grävde mask till fisket. Lite imponerande av småtjejerna, 5 och 3, att fixa sånt alldeles på egen hand.

Pillergöra med masken
Masken fixar Nelly själv på kroken och så står hon tålmodigt och kollar på flötet och väntar på napp. Det är väl nåt speciellt med att fiska, det tror jag alla våra barnbarn har gillat både tjejerna och killarna. Möjligen att killarna varit lite mer intresserade, men alla barnbarnen har fiskat. Men inte morfar, han vet inte riktigt hur man gör, men Nelly klarade sig bra på egen hand och förklarade för morfar det han inte kunde.

Fiskelycka då? Tja, snarare fiskeolycka. Vi brukar släppa tillbaka fiskarna vi får upp och idag blev det en abborre, men den stackarn hade svalt kroken så djupt att vi inte fick bort kroken, morfar fick lov att ta fram kniven.

Lite tragiskt, men att äta upp abborren var det inte tal om. Flickorna ordnade en fin begravning och sjöng "Den blomstertid nu kommer" för firren. Och drog också till med "Varm Korv Boogie" som dom sjunger på dagis. Stämningsfullt!

Gott om fisk i våran å
Mört och abborre och gädda
Har man tur så kan man få
Torsk och sill och Öländsk skädda

#blogg100 nr 78      22 nummer kvar
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar