fredag 29 januari 2010

Högtidligt i Gomorron Sverige

Alla sju partisekreterarna var samlade i morse för lottdragning.

Det kändes lite småfånigt, men dom ställde upp allihopa när ordningen för SVT:s partiledarutfrågning i höst skulle bestämmas.

Men det är väl viktigt att det går rätt till, och konstigt nog blev det sju vinstlotter. Alla sju partisekreterarna blev nöjda. Sossarna drog 1:an, moderutterna blev 4:a och miljöpartiklarna blev 7:a. Och alla däremellan, det var ju fint att alla blev så nöjda, men först och sist trodde jag kanske var bäst.

Inte vet jag om ordningen är så viktig, men det kanske det är, och jag ser fram mot alla debatter i år, jag tycker det är kul. Partiledardebatten på söndag ska jag se.

Men opinionsundersökningarna är helt värdelösa. Det är väl 5-6 olika, Sifo, Aftonbladet, TV4, DN etc, som alla är så olika och frågar folk på olika sätt men på nyheterna jämförs dom med varandra och så ska dom stackars partisekreterarna svara på dumma frågor varför det gått upp eller ner någon procent. Det känns värdelöst.

Förra veckan var skillnaden mellan blocken hos SIFO 10-12 procent, idag var det jämnt skägg hos DN/Synnovate. Vem kan tro på såna siffror?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar