söndag 31 januari 2010

Vintervädret


Visst är det kallt, men idag är det så otroligt vackert.
När jag var ute och skottade idag kom jag att tänka Erik, en granne från andra sidan gatan som jag snackade med häromdan.

Född i Västerås hade han varit borta från stan i nästan 40 år innan han var tillbaka här. Över 30 år i Östersund som ju har kämpigare vintrar än vi har, men sen fick han jobb på Kanarieöarna.

Bra jobb i nån slags skola för idrottsfolk, han berättade om många av våra elitidrottare som han hade haft att göra med när dom var nere och tränade i värmen.

Han hade ett 6-årskontrakt, men det som var intressant var att han bröt det redan efter två år, familjen längtade hem. Och det var vädret och årstiderna som drog, sa han, och det är ju intressant. Jag har hört det förr från andra som provat många länder att dom tycker att vårt klimat här i Sverige är bland världens bästa.

Det tål och tänka på. Visst längtar man till värmen ibland, men våra årstider vill nog de flesta inte vara utan. I morgon är det februari, det blir nog kallt ett tag till, men vilken härlig tid vi har framför oss, en sån årstid har dom inte på Kanarieöarna, och knappt nån annan stans heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar