onsdag 16 mars 2011

Då skulle man varit med

Det var rubriken på dagens träff i jazzcirkeln hos Pensionärsuniversitetet i Västerås. Musik från dom där höjdarkonserterna. Claes Tillander hade gjort ett urval.

Duke Ellington i Newport 1956 var visst något alldeles extra liksom Konserthuset med Ellington och Alice Babs 1973. Ella Fitzgerald i Berlin 1960. Det finns många konserter man skulle velat ha varit på. Varför inte Woodstock 1969?

Men jag får vara nöjd med det jag ändå varit med om, det som varit höjdarkonserter för oss, både mig och Margareta. Count Basie i Västerås Folkets Park t.ex. Och en riktigt ung Paul Anka var i Västerås och flera andra världsstjärnor har vi också sett där i parken, så enkelt och anspråkslöst det var då ända långt fram på 60-talet. Och nu finns väl inga folkparker kvar längre.

Jerry Lee Lewis var kul att se en gång på en superhäftig countrygala (Johanneshov 82-83 tror jag det var) och Leonard Cohen härom året på Globen var en suverän konsert. Bara för att ta några. Men Frank Sinatra missade vi på hans sista turné tyvärr.

Och för den delen finns det så många fina konserter hela tiden med bra musik även om dom inte går till historien som det där alldeles speciella. Men varenda tisdag bjuder Jazzens Vänner på bra jazzmusik i Västerås Konsterhus och ibland på andra kvällar också. Vi är där ofta, men ändå för sällan.

1 kommentar:

  1. Men Ray Charles på Grönan -62 var väl bland det bästa!

    SvaraRadera