tisdag 8 mars 2011

I år har vi syndat

Fettisdagen idag, och vi brukar hålla oss till  idag, den riktiga premiären, men i år har vi redan ätit 2 semlor var - ja jag har i förtid klarat av två och en halv.

Dom första frestade Margareta med när hon slutade sitt jobb, dom andra köpte vi gemensamt för att fira vår lilla Selmas ankomst en tisdag för några veckor sen. Storasyster Nelly orkade bara en halv, så där fick jag en halv extra. Och hur blir det idag?

Jag var på plats tidigt i morse för att traditionsensligt köpa i Chantals fettisdagsbulleutomhusgatustånd, men dom hade visst försovit sig så det blev två Konsumbullar från Igor i stället, iordningsställda med omsorg inne i butiken. Dom var nog hyfsat mycket billigare än Chantals (10 kr st) och smakar säkert lika bra. Nästan tomt i affärn, jag köpte nog dagens första semlor.

Och chansen finns att jag får en och en halv idag också - Margareta var hos tandläkarn i morse och verkar inte riktigt matfrisk än - vi får väl se. Sen brukar vi faktiskt inte äta semlor förrän vid sista tisdagen före påsk. Men nu är det ju ingen ordning på nånting - semlor vilken dag som helst verkar det som. Det gillar vi inte, vi vill ha lite ordning på den här kulturtraditionen!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar