lördag 5 mars 2011

Skidhelg i Sala

Inte kunde vi hålla oss hemma i stan en så här fin helg - skidor i Sala lockade.

Men idag var det så blåsigt, så vidderna vid Helgonmossen får vänta tills i morgon, och Margareta tog en promenad i stället, men jag tog skidorna hemifrån stugan och hoppades att inga grenar skulle blåsa ner i huvudet på mig på en tur genom skogen.

Första skidturen på riktigt i år för mig, jag har bara kört rundbanan här på tomten 5-6 varv tidigare, nu började jag skoterspåret i skogskanten bortåt bonden i Viksberg. Annika, Calle och ungarna, ja Margareta också har alla provat ett nytt skoterspår in i skogen, nu var det min tur att prova det för första gången. Kanonfint i skogen där blåsten inte kändes alls. Några intressanta skyltar såg jag.

Först kom jag till 'Vilde Gunnars Verk' . Vad kan det ha varit för stordåd som han gjorde där 1999? Gott om djurspår såg jag - räv? varg? lo? Inte kan jag sånt, bara spåren efter harar är jag säker på.

Lite   längre in i skogen kom sen nästa skylt "Ringgatan". Och en markering som visar att det här är ett gammalt skidspår som tyvärr inte underhålls längre. Där i bakgrunden såg jag Grossmossen och i backen ner mot mossen gick det så fort så jag fick sätta mig på rumpan. Dramatiskt!

Så nere på mossen kunde jag välja två skoterspår, åt norr eller söder. Jag tog mig söderut, men efter ett tag drog spåret iväg åt fel håll, och då var jag lite trött så jag vände hemåt, men det är fint att vi har så fina skoterspår på så nära håll runt stugknuten. Nästa gång ska jag fortsätta ner över mossen och se var man hamnar, men i morgon när blåsten lagt sig ska vi köra vi till Helgonmossen. Det är så många fina skidspår här runt Sala - rena vintesportorten. Och fritidshuset får vi väl kalla sportstuga.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar