fredag 18 mars 2011

Garantin gick precis ut

Hur många gånger har man inte varit med om det där - precis när garantitiden är slut går prylen sönder.

Nu var det dags igen, igår dog trådlösa tangentbordet. Batteriet slut? Nej den här gången var det allvar.

Microsoft Digital Media 3000 ND
215 kronor - inte så farligt
Så försöker man se om man kan laga nåt, men det kan man ju aldrig nu för tiden. Jag skruvade loss 14 (!) skruvar under tangentbordet och tittade in i det, men såg inget skumt. Jag blåste lite bara - kunde väl vara en brödsmula eller något från lunchen vid datorn som ställt till problemet, men det blev förstås inte bättre av det. Och alla gamla tangentbord från gamla datorer har jag för länge sen slängt, så jag fick använda skärmtangentbordet ett tag, det går ju det också.


Ett enkelt tangentbord kostade lätt en tusenlapp för 20 år sen, men det är ju helt andra priser nu, så det här var verkligen No big deal - på NetonNet här runt hörnet köpte jag ett billigt och riktigt bra tangentbord för 215 kronor. Med sladd visserligen, men med massor med smarta funktioner. Man kanske ska byta upp sig varannat år med tangentborden också, dom hittar ju alltid på nya saker.

Men det otroliga är att idag började trådlösa musen också krångla. Fungerar, men den har blivit bångstyrig - och visst ja, den var ju också med i samma köp för två år och en månad sen, så jag får väl pallra mig ner till NetonNet igen, och en bra mus är ju inte heller så dyr. Värre om själva datorn skulle börja krångla, men den håller stilen än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar