söndag 6 mars 2011

Vasaloppet från TV-soffan

Vilket  fint väder dom verkar ha, man skulle varit med.

Men det är skönt att se det här från TV-soffan också - klockan var ställd och nu är jag på plats och väntar på starten. Det här är ju lite mer hajpat än ett Yours Truly-lopp som jag sprang i Sala förra helgen och det här är helt enkelt roligare än ett sololopp i Sala-skogarna. TV-bevakning - intervjuer - reportage - historia, nog sneglar man åt de gamla vasaloppsskidorna.
  
Men jag är rätt nöjd att ha varit med två gånger fast jag är så dålig på skidor, det är fint att tänka på en sån här dag. Det jag möjligen ångrar är att jag aldrig försökte i min ungdom, det här var väldigt uppmärksammat när jag jobbade på IBM som bjöd på lediga dagar och andra förmåner, men då tänkte jag inte ens på att jag skulle kunna klara av Vasaloppet. Men jag tog det senare vid mogen ålder, så jag är i alla fall glad att jag har kört det några gånger nu så jag kan kolla på TV med expertögon.

Det jobbigaste  med Vasaloppet är annars det där med valla och utrustning, då var det enklare förra helgen med Yours Truly-loppet då man bara kunde sätta på joggingskorna och springa. 

Jag hade tänkt dokumentera det med en film men det blev inte som jag tänkte. Batteriet i kameran gick slut och målgångsfilmen hade fel på ljudet, men en liten sekvens blev det som jag gärna bjuder på. 

Så här förvirrad är en äldre gentleman uppåt 70 efter ett marathon (42,195 meter) med 8 tunga kilometer kvar till målsnöret:
   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar