söndag 6 mars 2011

Jag fick in en insändare i lördags

Efter snart 3000 inlägg i bloggen, Facebook och Twitter var det dags att skriva en vanlig insändare förra veckan.

Triggad av ett Studio Ett-inslag om Malmöpågen Stig Bergstrand, 79, och hans bloggande tyckte jag det passade bra att dra en lans för bloggandet här i lokaltidningen också, och jag fick ihop några rader som nästan ograverat togs in i lördagstidningen.

Jag har ofta tyckt att språket i insändarna är förvånansvärt bra och jag förstår nu att redaktörn gör sina ändringar för att bättra på grammatik och stavning. Men här på bloggen vill jag ha en lättsam ton - jag skriver t.ex. sånt inte sådant, nåt och inte något. Och jag sätter gärna citationstecken när jag vill markera nåt speciellt, och så hade jag skrivit i mailet, men allt sånt var ändrat - 'sådant' och 'något' ska det heta. 'Dom' får man inte skriva. Fint ska det vara.

Däremot hade redaktörn (redaktören ska det väl heta) fixat till en "sär skrivning" på slutet fast jag är allergisk mot det. Och ett par tre rader var borttagna, men det var OK. Däremot var jag inte nöjd med bilden som redaktörn hade kompletterat mitt inlägg med. Gubben såg lite väl spattig ut.

Vlt lägger inte ut insändare på hemsidan, men den som vill läsa en intressant artikel kan trycka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar