fredag 4 mars 2011

Debatt på SVT är ett favoritprogram

Jag såg det i gårkväll som vanligt och i de ämnen som diskuterades i går är jag nog lite av moralpolis.

Big Brother is Watching You PosterkortFörst diskuterades Big Brother från TV11 som har psykat ner och knäckt några deltagande. Jag har sett tillräckligt av det programmet för att tycka att det är ett vedervärdigt program. Vill folk se sånt och det inte är olagligt så får dom väl göra det, men aldrig att jag spiller bort min tid på sånt. Visst kan det vara intressant att se hur folk klarar isolering, men det är ju en annan sak. Och det har funnits i över 10 år och sänts i 70 länder så det lockar ju tittare. Men vad är det för folk som tittar och varför?


Kissie Foto: Tv4.se
Så var Kissie där. Bloggfenomen, får man väl erkänna, med Sveriges största läppar. Men det fenomenala är väl egentligen att hon har 150000 läsare om dan (om det nu stämmer) som läser om hennes sjuka ideal - tex att äta barnmat och förstora tuttarna. Fenomenalt också att sponsorer satsar så på henne, men det är klart att med 150000 läsare kanske det inte är så konstigt. Och nu när jag skriver det här kommer jag knappt in på hennes blogg, det är väl mångdubbelt läsare idag så hennes blogg är väl nedlastad.

Kissies blogg har jag tittat in på ibland, och alltid blivit förvånad hur dåligt skriven den är och ändå så populär. Nu hade hon för några dar sedan skrivit nåt nazistiskt i sin blogg (jag har inte läst det själv) och jag trodde det var det som skulle diskuteras, men det tog dom inte upp alls, men det räckte ändå med allt om barmaten t.ex.

Och hennes läppförstoring såg tragisk ut. Alla andra ungdomar i panelen såg fräscha och snygga ut, ja det gjorde alla medelålders och gamlingar också som inte var opererade. Så satt fröken Kissie där med ankläppar som en förebild för småflickor och något för en gammal gubbe att förfasas över.

Det är skönt att bli gammal, att vara ung var för jävligt, skrev Hjalmar Söderberg (?) en gång. Det håller jag kanske inte riktigt med om, men nog tror jag det är jobbigt för ungdomarna med Big Brother och Kissie som ideal.   / Sign. Moralpolisen   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar