lördag 1 mars 2014

Idag startar Blogg100 igen

Vi deltagare committar oss att uppdatera våra bloggar minst en gång om dagen i 100 dagar. Hur många hundra som ställer upp i år vet jag inte just nu, men jag är med för andra året i rad och hör förstås till de äldsta deltagarna. Kan tänkas att någon nu i början av det här racet kollar igenom oss deltagare så det kan vara på sin plats med en kort presentation av mig och min Utsikts-blogg:

Jag, Örjan W, är idag 69 år, gift med Margareta och närmar mig i rasande fart det som Jan Guillou kallade "Dödens Zon" när han själv fyllde 70 för någon månad sen. 70-90-zonen är ju ingen zon med så lysande utsikter. Inget att göra nåt åt, men jag är alltså pensionär och skriver mina bloggar oftast med en vinkling åt panschishållet. Jag gillar att skriva så det blir ofta lite för tuggiga och långa inlägg men tanken är att det ska ta mig 20-40 minuter att skriva och ska sen gå att läsa på en minut eller så. Ämnena är väldigt spretiga, t.ex. ett TV-program jag sett, nåt som hände på promenaden eller en förvirrad tanke som kom över mig på senaste joggingrundan.

Sardinien september 2013
Ja, jag joggar en hel del. Tränar just nu för två marathon i år, Stockholm i maj och New York i november. Och så bygger jag på mina muskler på gymmet däremellan. 5:2-ar och går gärna långa promenader. På senaste semestrarna har vi, min Margareta och jag, vandrat på Mallorca och cyklat i Provence och på Sardinien Vi håller igång en hel del och såna ämnen dyker också upp i Utsikts-bloggen. Händelser med barnbarnen och stugan i Sala hamnar också av och till i bloggen. Och även mitt allmänna intresse av Sociala Medier.

Det här är några röda trådar som färgar mina blogginlägg och någon enstaka gång är jag nöjd med inlägget, men alltför ofta blir det lite väl spretigt. Men så är det, och kommer jag att klara av utmaningen? Jomenvisst, bara jag inte helt glömmer bort mig nån dag. Det gjorde jag inte förra gången, det blev nog 108-110 inlägg tror jag. Men i år finns det en möjlighet att jag lägger av efter 65-70 inlägg sisådär, få se om tiden räcker till på slutet. Så för säkerhets skull har jag tjuvstartat och har en egen räkning, dubbel bokföring, om jag nu skulle ge mig i förtid pga allt som händer i slutet av maj och i början av juni. Det var det - lite för långt som vanligt. Och förutom den här Utsikts-bloggen har jag några andra Utsikts-bloggar som uppdateras lite mindre frekvent, nån enstaka gång i veckan. Men NU KÖR VI!

#blogg100 nr 1 - 99 to go (det officiella racet)
#blogg100öw nr 32 - 68 to go (mitt eget race)    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar