tisdag 30 mars 2010

Sänkt moms för cykelreparationen


Det är det senaste inför valet (miljöpartiet). Och förut har man läst om skatteavdrag för att gå ut med hunden (centerpartiet). Nu börjar det bli allvar.

Det där med cykeln är inte så dumt, jag har punka på "hemma i stan"-cykeln, kanske kan jag tjäna några tior om den får stå över sommaren, och sitter C kvar vid makten i höst får jag väl fundera på att skaffa vovve så kan det bli några kronor där också.
Annars tycker jag det är dumheter med alla dom här plottriga skatteavdragen som man kom bort från för en del år den, och det bästa vore om man kunde komma överens om sånt här över blocken. Åtminstone borde principen om samma skatt för samma inkomst vara busenkel att komma överens om, den är ju självklar.
Men ska något vara skattefavoriserat så borde det vara motionssektorn. Det är det ju redan för de flesta löntagare som ofta har sin motionspeng, men fria joggingskor till panschisar är ett seriöst förslag som skulle löna sig för staten. Ett tips inför hösten, säkert tar något parti upp det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar