onsdag 10 mars 2010

Vilken byråkrati!


Vi var på banken i början av december och bestämde att vi skulle flytta över en fond vi hade i en annan bank till vår bank - det blir lite lättare att ha koll på den då. Lätt som en plätt trodde vi och skrev på ett papper.

Men efter någon månad kom ett brev från banken, vi skulle skriva på en fullmakt, men inget hände ändå.

Efter en tid kom det ett brev till, det hade visst varit något strul runt nyår, vi skulle skriva på en fullmakt till, men inget hände ändå.

Efter en ny tid kom så ett meddelande på Internetbanken, vi skulle godkänna överflyttningen med att slå in en kod från bankdosan, men inget hände ändå.

Så idag, tre månader efter att vi startade den här operationen kommer en nytt brev, vi ska godkänna överflyttningen med en namnunderskrift också.

Det är klart vi skriver på och skickar in brevet som lydiga kunder, men händer inget nu heller så får vi ta ett snack med Peter på banken. Inte vet jag hur mycket som är Peters fel, det här kanske har varit utanför hans kontroll, men blir det inte rätt nu heller så flyttar vi nog våra fattiga lusidorer till en annan bank.

Inte undra på att folk inte byter bank så ofta när det är så här krångligt att bara flytta över en enstaka fond.

2 kommentarer:

  1. Jag flyttade mina med ett par musklick tror jag, från HQ till Swedbank. Iofs upphörde månadsinbetalningarna att fungera vilket tog mig över ett halvår att fatta....

    SvaraRadera
  2. Så ska det ju funka. Man kanske inte ska blanda in bankfolket utan sköta allt själv.

    SvaraRadera