tisdag 4 mars 2014

En betraktelse över ett angeläget ämne

En gång i tiden värmde man vattnet i en kastrull och hällde det kokande vattnet över tratten man ställt på TV-kannan. Sen kom kaffebryggaren. Men där tog utvecklingen i stort sett slut.

Rätt ny, men har hamnat i onåd. 
Nu menar jag inte espresso eller sånt, utan vanliga hederliga kaffebryggare med pappersfilter. Ser ju ut precis som då för 40-50 år sen när dom började bli vanliga, det vore väl inte fel om dom åtminstone såg lite roliga ut, skarpt Nokia-gul skulle vara häftigt. Eller med kaffeburken inbyggd i bryggaren och med trådlös koppling till internet så att man kunde beställa ett par koppar nybryggt kaffe från sängen innan man hunnit kliva upp. Bara för att ta ett par exempel. Uppfunnen 1802 (!) i Frankrike slog kaffebryggaren igenom hos oss på 1970-talet så det borde väl vara dags nu att komma med lite nytt! Seriöst - vad är det för folk som jobbar på Philips, Bosch, Melitta och dom där firmorna?

Anledningen till den här betraktelsen är väl i första hand att jag blev så sur på bryggarn i morse. Filterpappret hade vikt sig igen så att kaffet nätt och jämnt blev ljusbrunt så att jag fick sätta på en ny kanna. Ändå är byggaren nyinköpt bara för någon månad sen. Antagligen budgetklass, 499 - 599 eller nåt sånt, men sånt här ska ju inte hända ändå.

Den förra bryggaren var faktiskt bättre men från den kom det alltid ett par droppar på bordet när man hällde upp kaffet, men det är nästan så jag skulle vilja plocka fram den igen. En Melitta var det, har jag för mig, snart 10 år gammal.

#blogg100 nr 4
#blogg100öw nr 35                      

1 kommentar:

  1. hehe, det där med vikta kaffefilter är inget kul att råka ut för! Du verkar vara en man som tänker i nya banor... jag väntar på uppfinningen av den nya säkra kaffebryggaren... :-)

    SvaraRadera