lördag 15 mars 2014

Ett kul dataspel

Jag är uppe på nivå 20 nu
Jag var lite orolig att jag inte skulle hinna #blogg100-blogga på lördag så det blev ett inlägg i förväg som får ligga i kö till på lördag. Jag har spelat lite spel på surfplattan ett tag och det kan jag ju skryta med.

Jag är helt ointresserad av spel egentligen även om jag gärna lyssnar på Thomas Arnroth på Svt när han recenserar de senaste dataspelen i Gomorron Sverige på onsdagarna. Han är så härligt positiv och uppfriskande barnslig, men om jag vore en så där positiv och entusiastisk dataspelare så bleve det väl inte mycket mer gjort än att sitta och spela. Men det här spelet "Unblock me" som jag laddade ner på min Nexus häromdan är rätt kul. Enda typen av spel jag orkar med, kluriga pussel som ska lösas. Kostade 6.50 men jag fick det gratis i "Dagens App" till surfplattan.

Jag är fortfarande på nybörjarnivån och har bara klarat upp till nivå 20 av nybörjarspelen och än så länge löser jag varje nivå på ett par minuter fast det ser helt omöjligt ut först. Det finns en Challenge-variant också som jag inte vågat prova än.

Såna här spel är rätt OK, det är lite som att lösa korsord. Ingen stress, ingen tidsgräns. Jag kan lugnt laborera med brickorna och där det ser hopplöst ut löser allt sig plötsligt med ett genialt drag. Helt klart är det stressen i andra typer av spel vi gamlingar inte klarar av. Att på mikrosekunder koordinera fingrarna och hitta rätt är inget för mig. Sen får inte varje omgång ta för lång tid. Här tar jag en spelplan på 1-5 minuter, helt OK.

#blogg100 nr 15
#blogg100öw nr 46

          


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar