måndag 10 mars 2014

Utskälld och attackerad

Hundar och joggare är ingen bra kombination och diskuteras ofta på joggingforum, men det är inget stort problem för mig. Jag har snart sprungit 3000 mil, tre kvarts varv runt jorden (!) sen jag började springa för 15-16 år sen och det är inte ofta jag har haft problem med hundar.

Nybyggd villa med både Volvo o vovve
Jag är inte hundrädd och att dom står på sina gårdar och skäller på mig är ju naturligt och då brukar jag ropa åt dom och skoja lite med dom, skälla tillbaka. Och hade jag hund själv fick den nog springa lite lös ibland där det passar, men av en händelse har jag nu på ett par veckor haft hundar som sprungit efter mig. För någon vecka sen på cykelbanan genom Vallby där en dam lät vovven springa fritt och jag blev nafsad i bakhasorna när den sprang efter mig och skällde. Där bland barn och cyklister tycker jag det var det väldigt dumt att låta Fido springa fritt och jag gav damen en lite lågmäld reprimand.

Idag hände det igen. Längs favoritrundan genom skogen ut mot Ringvalla blir man ofta utskälld av hundar som håller sig på sina gårdar, nästan alla verkar ha hund där men det är alltså bara kul. Dom som bor i den nya, stora villan som ligger så fint håller sig också med hund, en riktigt stor en. Den besten blev alldeles vild när jag sprang förbi igår och han satte fart efter mig. Efter besten kom sen husse hojtande men jag har ju lärt mig att man ska ignorera skällande hundar så jag ökade bara farten och klarade livhanken!

På sluttampen hemåt stugan mötte jag en karl med sin hund springande lös bredvid, men där var det full koll, hunden lufsade okopplad så snällt bredvid. Just det ekipaget hade Margareta mött på sin promenad i skogen, men husse hade bara hostat till så hade den vovven snällt lytt husse och inte brytt sig om Margareta.

Inte bryr jag mig om om man låter hunden springa okopplad, men jag gillar inte att bli jagad.

#blogg100 nr 10
#blogg100öw nr 41

2 kommentarer:

  1. Håller helt med dig att det inte är okej att låta hunden jaga andra, har man inte en bra inkallning på sin hund ska den inte vara lös! Sedan kan det ju inträffa att hunden smiter och det kan man ju kanske inte rå för.
    Däremot bör du som joggare helst stanna och stå still eller springa mot hunden istället, annars triggas hundens jaktinstinkt och den jagar dig ännu mer. Vänder du dig mot hunden kommer den med största sannolikhet vända åt andra hållet.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset, jag ska försöka tänka på det nästa gång.
    SvaraRadera