torsdag 27 mars 2014

Nytt utseende på Facebook

Jag skulle bara kolla in på datorn en stund medan telefonen laddade upp för att räcka till ett par timmars jogging, och så ser jag att även jag fått nya layouten på Facebook, det var på tiden.

Jag har sett en del kommentarer från FB-vänner tidigare från dom som redan fått den nya layouten, både plus och minus, och det är bara att konstatera att Facebook engagerar. I ärlighetens namn är det ingen större skillnad den här gången, inte direkt värt ett inlägg på det här fina forumet, men ändå. Här är några reflexioner:

Det här mediet, nätt och jämnt 10 år gammalt är så älskat och hatat att en liten layoutförändring kan vara orsak till känslor, både upprörda och hyllande. Jag skulle tro att Facebook själva skulle vilja göra snabbare och större förändringar, men med 1,2 miljarder användare får dom allt ta väldigt små steg i taget för att inte skrämma bort användare.

Och så blir jag imponerad över hur bra allt fungerar nu för tiden. Bara sisådär är en ny layout införd, allt man skrivit tidigare finns nu i den nya layouten och inga fel ser jag. Tänker på när vi införde nya versioner av datasystem på jobbet en gång i tiden. Driftstopp, parallellkörningar och felrättningar...

En ny layout på Facebook må vara en bagatell, men det berör ju så många och jag ser direkt en del som blivit bättre, Margareta har just nu kvar den gamla layouten så det var lätt att jämföra. Även Twitter är visst igång och ska ändra layouten har det ryktats, och jag är barnsligt förtjust i nyheter så det ser jag fram mot, deras layout är 7-8 år gammal, börjar bli mossig! I den här tiden måste det hela tiden hända något nytt.

#blogg100 nr 27
#blogg100öw nr 58
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar