tisdag 11 mars 2014

Guld i Paralympics

Redan ett guld i Paralympics! Grattis Helene Ripa, första guldet sen 1994! Då David Sundström tog guld i Super-G i Lillehammer. Och ett brons har det redan hunnit bli i år också, Zebastian Modin. Också värt ett grattis!
Super-G för synsvaga
inget för nervsvaga

Lite skamligt, jag har knappt tänkt på att Paralympics  börjat och så är det redan både guld och brons! Lika imponerande idrottsprestationer, ja ofta mer imponerande, som i de vanliga spelen och så har jag inte ens tänkt på det! Shame on you, herr Widmark.

Idag är det curling, kälkhockey och skidskytte med  svenskt deltagande, det ska jag försöka titta på så mycket jag hinner. Super-G för herrar har redan gått så det missade jag men nu har jag kollat lite på Svt Play för att se hur dom gör, det har jag länge varit nyfiken på.

Svärsonen Andreas var arbetskamrat med David Sundström som alltså tog Sveriges senaste guld, Super-G i klass B1, synsvaga med faktiskt ingen syn alls! Sen dess har jag alltid funderat hur det fungerar åka Super-G utan att kunna se! David förklarade en gång men jag tror inte jag riktigt förstod hur fort dom kör. Jag tänkte nog att dom stod och plogade nerför backen som jag gjorde i Blåbärsbacken på min tid, men det går ju fort som tusan förstår jag nu efter att ha tittat på Play. Vältränade idrottsmän, men att välja Alpin utförsåkning.....

#blogg100 nr 11
#blogg100öw nr 42

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar