onsdag 1 maj 2013

Dagen till ära, lite politik!

Jag har ju flyttat över lite seriösare inlägg till en annan Utsikts-blogg, men den har jag inte underhållit på länge och eftersom det dels är 1:a maj idag och dels att jag får en "pinne" till i Blogg100 så gör jag ett par korta funderingar.

Mycket fusk är det
Pensionärsskatten har jag egentligen inte tänkt skriva mer om. Den har jag kommenterat tillräckligt tidigare och mer eller mindre accepterat även om Sverige är det enda landet i hela västvärlden där lön från pension beskattas mer än andra löner. Jag har förstås hoppas på en förändring och inför förra valet var det ett löfte från oppositionen, men dom förlorade ju och skatten är kvar.

Nu idag har jag verkligen bara läst en bråkdel av det som sagts idag i talarstolarna och jag som många andra tycker att det viktigaste är att få ut unga i arbetslivet men det är viktigt med  rättvis skatt också, är det så lågprioriterat nu att man inte längre hör nånting om det?

Rot & Rut har jag också kommenterat tidigare men så tog Uppdrag Granskning upp det idag, det blev som jag skrev för flera år sen, bluff och båg! Plötsligt har höga timkostnader blivit ett konkurrensmedel för att stjäla skattepengar. Rut-avdrag för skumma tjänster har man hört om och att svartjobbare används trots Rut-avdrag skrevs det om härom veckan. Rut o Rot är ju populära och blir säkert kvar länge än och fifflet fortsätter. Och pensionärsskatten blir nog kvar den med.

Vi hamnade i sommarstugan idag, det var så mycket som skulle göras, men nästa 1:a maj demonstrerar jag och jag ställer upp på barnbarnens paroller från förra inlägget också, allihopa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar