torsdag 30 maj 2013

Inte direkt någon vildmark

Men det är fint ändå på vår skogsväg. Lugnt, sällan man möter några flanörer där, bara nån enstaka bil stör friden. Och vi tröttnar visst aldrig på den här vägen.
Hej hå, vi nu till skogen gå

En av mina löparrundor börjar åt det här hållet, men idag tog vi bara en kort promenad där. Bort till mossen och tillbaka i högsommarvärme. Hoppas det sjunker minst 5-6 grader till maran på lördag. Mossen är intressant om man har kikaren med. Tranorna håller till i skogskanten rakt över mossen och har man tur kan man se en älg också. Tidigt på våren simmar svanar där innan vattnet sjunker och en bit in i skogen kommer kantarellerna framåt hösten. Om jag överdriver lite grann så är Grossmossen  nästan en turistattraktion, fast Calle vanvördigt kallar det för träsket...  Jaja.      
Ser du tranorna i skogskanten?

Ovanligt fina i år!

Idag plockade vi inga kantareller, men det fanns otroligt mycket liljekonvaljer. På en sån här väg där det rör sig så lite folk behöver man knappast ha dåligt samvete om man plockar hem en bukett, det fanns ju hur mycket som helst, så vi plockade blommor, både Margareta och jag. När plockade jag liljekonvaljer senast?

En liten fin promenad på en timme i det varmaste majväder man haft på länge - var det det här som var årets sommar? Och så gick vi hemåt vår lilla by som ligger därborta över gärdena. Visst är det fint i Stentorpet!


   

1 kommentar: