lördag 18 maj 2013

Student -63

Ung och oförstörd....
Vi har 50-årsjubileum idag. Framför allt kul att träffa Lasse och Olle, vi som hängde ihop jämt men tappade kontakten. I bilen på väg hem till stan funderade jag lite, jag ska höra med dom om jag minns rätt.

Halva klassen (14 st) skulle upp den där dagen inför stränga censorer, professorer och diverse lärda gubbar från universiteten. Dom bättre eleverna fick tre ämnen, vi andra fick fyra. Men vilka ämnen var det?

Kemi minns jag gick bra. Det var nånting med svavelsyra och vatten har jag för mig som jag skulle reda ut, H2SO4 och H2O. Jag var nog halvbra i Kemi tror jag.

Historia var jag mest orolig för. Men Lasse och jag hade suttit i solen på Björnön och pluggat igenom ett kompendium, hela Sveriges historia på 75 sidor så vi hade de stora linjerna klara, men detaljfrågor.... Här blev vi räddade av Anders, vår timide kamrat som briljerade med djupa kunskaper och roliga kommentar, en show som gjorde att professorerna tappade fokus, skrattade gott åt Anders och godkände oss allihopa.

Engelska var jag väl minst orolig för, men Lasse blev lite skärrad minns jag. "You should know that word" sa magistern när Lasse inte kunde ordet "odd".

Fjärde ämnet? Var det matte? Det måste jag fråga Lasse idag, vi hade samma ämnen minns jag.

Så hämtade vi ut mössorna hos vaktis men lämnade in dom igen, vi var osäkra om vi hade klarat oss. Av oss 14 fick 4 gå ut bakvägen den där dagen, men Lasse och jag kunde hämta ut våra vita mössor igen och pusta ut, tur att det där systemet är borta även om vi ibland skryter om att vi minsann tog en "riktig" studentexamen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar