onsdag 1 maj 2013

Valborg och 1:a maj

Den fulaste valborgsbrasa jag sett var hos bonden på andra sidan skogen. Soffor, sängar, gamla bildäck och all sorts bråte låg på brasan. Bänkskåp, plast och virke. Undrar hur det rykte där när dom tände på.

Vår brasa är inte så vacker den heller, och den är inte ens tänd än. Den får bli en majbrasa när isproppen i vattenledningen släppt, jag fick inte igång vattnet till trädgårdsslangen och utan vatten törs jag inte elda. Kanske i morgon.

Hotell Ooops
Så ska det se ut
Sen har man ju sett alla typer av brasor, både stora och små, men undrar om inte brasan på Stora Torget i Västerås i går kväll var den snyggaste. Innan brasan tändes hörde vi det originellaste tal som åtminstone vi någonsin hört. Konstnären Mikael Genberg, känd för sina märkliga hotell i Västerås, berättade först om sitt projekt med ett undervattenshotell i Zanzibar, men sen brakade det loss.

Talet blev en hyllningssång till den andra vårtalaren Ulla Person. Det blev Fredmans epistel no 71 med nyskriven och skämtsam text, "Ulla min Ulla". Hr konstnären var osäker både på text och melodi, men så där avspänt och lättsamt borde det vara lite mer vid Valborgsbrasan. Och brasan var alltså ovanligt fin tyckte vi.
På väg mot Kungsan

Och så en bild från en Majdemonstration i Stockholm. Det är så fint när ungdomarna engagerar sig för solidaritet och rättvisa och äldsta barnbarnet visade att han tog avstånd mot REVA och sympati för papperslösa flyktingar och gick i demonstrationståget trots att han fick hoppa på kryckor efter fotbollsmatchen i söndags. Mellanbarnen var också med med skyltar för Fred på jorden, Nej till krig och Rädda miljön. Mormor/Farmor och Morfar/Farfar är stolta.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar