fredag 10 maj 2013

Köpa dyrt eller billigt?

Det är inte lätt att veta vad som är bäst, men det blev aktuellt att fundera över det igår.


Filtren på våning 3 ska de va  
Det började med kaffefiltren. Det är inte många ören man tjänar på att snåla där, men det kan väl inte vara nån skillnad på såna har jag tänkt och alltid köpt dom billigaste. Men nu har jag misslyckats två gånger med kaffekokningen - allt kaffe rinner ut på bänken, både kaffet och sumpen. En riktig röra och Margareta har haft synpunkter på att jag borde väl åtminstone kunna koka kaffe! Men efter en vetenskaplig analys såg vi att det var filtrens fel så där har vi bytt upp oss en prisklass.

Men det är inte alltid säkert att det bättre att köpa dyrt. Vår Weber-grill (1500?) kostade väl 2-3 ggr mer än de grillar vi köpt tidigare, men är inte ett dugg bättre, snarare sämre, rasslig och skranglig. Jag har fått laga den ett par gånger och korven blir lika bränd på den som på mina gamla grillar. Förra grillen jag köpte på OK var bättre. 

Och vår Klippo som var minst dubbelt så dyr som vår förra gräsklippare har varit på verkstad två gånger på tre år och alla kablar och reglage har vi bytt. Reparerad för över 2000 kr tror jag. Bättre att köpa Julas billiga klippare för 895 kr? Då kan man köpa en ny varje år i 10 år och det blev ändå billigare än den vi köpte.

Ibland är det bra kvalitet på det dyra och ibland kan man lika gärna ta det billigaste, det svåra är att veta när man ska göra si eller så. Men kaffefiltren köper vi dyrt nu! 12 kr mot 9 kr tidigare....

1 kommentar:

  1. Tror nog att du gjort en rätt bra analys. Vår dyra weber grill är så där. Men jag brukar försöka köpa ekologisk som alltid är dyrare men deg känns bra för miljön och vad msn äter. Men tex skor o friluftskläder där är alltid dyrare bättre.
    /CJ

    SvaraRadera