torsdag 16 maj 2013

Papperstidningen är inte död

Ett tag tänkte vi bara läsa dagstidningen på nätet. Det funkar rätt bra och har en del fördelar men det blev inte så. Nu har vi i stället två dagstidningar.

Read all about it!
Nån rikstidning för oss är onödig, där räcker det bra med de enkla mobilversionerna Jag kollar AB, DN och Svd rätt regelbundet på mobilen men lokaltidningarna är viktigare att ha i pappersformat. Vlt förstås och nu har vi Sala Allehanda också hela sommaren. Dom kämpar förstås med dålig ekonomi och fyra månader med ett kanonpris bara kunde vi inte säga nej till.

Det har hänt bra ofta att vi gått häruppe på Stentorpet utan att ha en aning om allt kul som händer där nere i Sala City, som allsång i Stadsparken t.ex. Eller en spännande fotbollsmatch med Sala FF. Nu ska vi hänga med på allt spännande som händer här i Sala! Idag i tidningen läste vi om en fräck stöld och en genomgång över hur många som pendlar till och från Sala varje dag. Det får man inte läsa vare sig i Aftonbladet eller DN.

Det enda som är surt här i Sala är morgonpromenaden till brevlådan 100 meter dit och 100 meter tillbaka. Arbetsfördelningen har blivit så att det är jag som fått den uppgiften till 95% men det är rätt bra också, när jag kommer tillbaka brukar kaffet vara påsatt och filen serverad.

Tidningsdöden har man pratat om länge, och till slut kanske inte papperstidningar finns kvar, men det får väl dröja ett tag för nu läser vi i alla fall både Vlt och Sala Allehanda över sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar